Liniște și nu zgomot


În aglomerația urbană, înainte de orice aspect suntem definiți de zgomot. Încă de când ne trezim facem cafeaua cu zgomot, facem duș sau ne pregătim pentru zgomot zornaind. Plecăm de acasă cu mașina sau numai în stație și bubuiala crește. Pe autobuz zgomotul crește odată cu pasagerii mascați, capabili ca să se certe chiar și cu scaunele din autobuz. În trafic, dacă suntem cu mașina, scandalul este în creștere între claxoane. Curg sfinții și maicile preciste mai mult decât râul Mureș după perioada de ploaie. Ajungând la locul de muncă zgomotul crește și mai mult, mai ales când intră furtuna, căci nu se poate numi șef și încep fulgerele și tunetele, neputându-se numi vorbe însoțit de nămolul care curge căci nu se pot numi diferit lingaii. Mă scuzați, dar nu am vrut să vorbesc altfel pupincuristi și barfitori. Tot zarvă este și aceasta, dar care mai mult se prelinge. Mai departe forfota continuă dacă avem vreun “liniștit cu patru labe” de luat de la școală presupunând că Luminatia sa a fost transportat în siguranță cu mașina până în clasa de curs. Nu știu dacă poate fi dus chiar până în bancă, dar odată cu demisia ministrului învățământului poate vom reuși. Oricum este dificil ca să fi părinte în ziua de astăzi pentru că nu știm ce să alegem pentru școală între pijamale sau haine de școală. Elevii sunt cu atât mai confuzi pentru că trebuie ca să-și împrumute jocuri de la colegii mai mari. Tot o gîlceavă a înțelepților cu lumea este și aceasta. Mai mult mamicile continuă zgomotul prin pregătirea mancarii pentru patrupele îmbietoare din casă, deh că au făcut iar mizerie și nu au spălat nici vasele, dar sunt drăguții mamei de obraznici. Într-un final fericit si tot ceea ce ne dorim seara este zgomotul de la televizor unde campania electorală se desfășoară în fiecare zi, timp de patru ani și tot se mistifica voturile. Mergând pe principiul “na ce i-a zis-o” și teoria conspirației este la ea acasă cu un acces direct la puterea dragostei spre faimoșii și războinicii din “Las Fierbinți”. Așa a trecut o zi zgomotoasă și așteptăm vinerea spre a pleca spre ținuturile din afara orașului unde pleacă și alți fugari urbani și ascultă trilurile pădurii maneliste. Tzanca Uraganul și Florin Parizer sau Salam, după preferințele necondamnabile, asigură liniștea descrisă în timpul săptămânii de Osho și Sandhuru împreună. Ce săptămână frumoasă și relaxată în liniștea bormasinii și a ciocanelor adormitoare!

Cel mai recomandat și indicat este pentru normalitatea noastră este ca noi să încercăm să fim liniște în interior. Cine dorește ca să fie anormal și este admiratorul bubuielilor interioare, spitalele de psihiatrie asigură sejururi de neuitat cu rezervare prealabilă după propriile preferințe sau gusturi. Pentru restul persoanelor este indicat ca să consumăm metode de relaxare, muzică veselă și să luăm o supradoza de vise și gânduri optimiste. Dacă nu merge așa urlati în sticlă și depozitati-le în cot sau la posterior căci tot același efect are. Pentru alte sfaturi proaste apelați la alte persoane cu lipsă de încredere și frustrare!

Abonează-te pentru a avea acces

Citești mai multe din acest conținut dacă te abonezi azi.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: