De ce mă distrează oamenii agitați și fatalisti ?


Știm cu toții acele persoane stresate care se agită din orice lucru minor. De exemplu ceea ce ne cer este totul urgent și bineînțeles că după ce am înfăptuit urgența trece o bună perioadă de timp pentru a fi într-adevar nevoie de ea. Mai mult pun răul înainte de toate și trâmbițeaza Apocalipsa. Să vină! Am trecut prin altele mai grave și-i spuneam iubi și am supraviețuit. O urgență este o floare la ureche în comparație cu aceasta. De asemenea se vor infecta mii și zeci de mii pe zi. Să se infecteze! Noi oricum avem nevoie ca să muncim și ca să ne facem lucrurile obișnuite. Afirmă că se vor desființa școli! Să se desființeze! Am trecut noi prin criza din anul 2010 și suntem tot aici. Credința că vom sta izolați în perioada următoare ar trebui ca să ni se para banală. Am mai stat în această stare anul trecut și chiar unii dintre noi s-au îngrășat. Ei s-au redeschis sălile de fitness și am putut ca să mai arătăm fit. Ba mai mult am alergat în jurul blocului și ne-am menținut în formă.

Ceea ce nu înțelegem încă este faptul că poporul acesta român are o capacitate incredibilă și unică de adaptare la momentele grele. Falsifica certificate de vaccinare sau teste Covid 19, dar se descurcă în orice împrejurare. Face și haz de necaz sau caterincă însă trece într-un ritm puternic peste orice problemă a vieții fluierând. Dacă tot nu credem haideți ca să deschidem un simplu manual pentru a vedea în ce condiții s-a înfăptuit istoria României. În condițiile crunte geostrategice s-a realizat prezentul nostru, dar a trecut peste orice vicisitudine a sorții. Poate de aceea mi se par atât de distractivi oamenii agitați și fatalisti..

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: