O mamă bolnavă


O mamă bolnavă de cancer ştia că va muri şi nu ştia cum să le spună copiilor ei cât mai delicat că va pleca. Așa că le-a spus următoarea poveste:

Ştiţi cum se naşte un copil în această lume? Timp de 9 luni de zile el se dezvoltă în uterul mamei şi creşte. Uneori pot să fie gemeni, şi, în povestea noastră, 2 fiinţe gemene trăiau în uterul mamei lor şi se pregăteau să apară în această lume.

Cei doi gemeni nu ştiau de existenţa acestei lumi în care trăim noi şi unul dintre ei, mai pesimist, a început să plângă. “Mai un pic şi vom muri”, a spus el. “Ştiu sigur că după aceste 9 luni viaţa noastră se va sfârşi.”

Fratele lui, mult mai optimist, a zis: “Eu nu cred că vom muri. Uită-te la noi! De când ne-am născut în această lume, am crescut şi ne-am dezvoltat mânuţe, picioare, urechi, nas, gură, ochi. De ce am avea nevoie de toate acestea dacă pur şi simplu urmează să murim? Eu cred că urmează să trecem într-o altă lume în care vom avea nevoie de aceste lucruri pe care ni le dezvoltăm acum.

Ambii gemeni aveau dreptate: La naştere, au murit în acea lume în care au stat timp de 9 luni de zile dar s-au născut într-o altă lume în care aveau nevoie să folosească mâinile, picioarele, ochii, gura, nasul şi toate simţurile, precum şi creierul, emoţiile şi aşa mai departe.

Ei bine, spuse mama copiilor ei, la fel ca în povestea aceasta, şi eu urmează să mor în această lume dar nu vă faceţi griji pentru mine căci mă voi naşte în alta. Eu mă pregătesc de o călătorie într-o altă lume, iar pe voi trebuie să vă las în această lume pentru că încă aveţi multe de învăţat.(text preluat)

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: