Ghid de supraviețuire pandemic (pamflet)


În perioada actuală este nevoie ca să ne dăm seama că noi ceea ce trăim este cu repetiție. Practic povestea aceasta am trăit-o și în toamna trecută. În aceste condiții am putea ca să ne dăm seama că putem ca să ne formăm un ghid care constă în:

1. Există o boală împotriva căreia ne protejăm spălându-ne pe mâini, făcând duș des și purtând o mască. Despre spălatul pe mâini am fost învățat de mici precum și despre igienizare. Masca pe care nu o schimbăm la un interval de două ore devine un obiect vestimentar.

2. Starea psihică este nevoie ca să fie foarte bună. Masca este folositoare în acest caz pentru că ne protejează pe stradă de negativisti, conspirationisti și pricepuți la toate mai puțin la propria viață.

3. A face mișcare cel puțin 40 de minute pe zi. Este recomandabil pentru că de multe ori ne comutam atenția de la televizor și de la grijile zilnice. Practic la locul de muncă vom întâlni alte griji și alți doctori față aceia din viață privată.

4. A nu ne uita la televizor. Pe posturile de televiziune este prezentă Apocalipsa, Mafia și alte povestiri care ne-ar face ca să emigram. Prostia o găsim peste tot și este infinită și chiar nu merită ca să ne ocupăm cu ea pentru că are mintea odihnita. Într-adevăr pentru aceste informații nu este nevoie ca să pupam moaște pentru că intram în ambuteiajul de pe autostrada unde se circula babă la babă, batic la batic sau alte pasiuni religioase.

5. A ne vaccina. Într-adevăr merită acest sacrificiu pentru că vaccinul făcut în sezonul trecut de Covid, primăvară-vară anul prezent, nu este valabil și sezonul acesta de Covid. Vom ajunge ca într-o zi ca să circule vaccinații și în cealaltă zi nevaccinatii împărțind astfel lumea în două. Ne vom saluta cu termenul “Te-ai vaccinat?” cu răspunsul “Adevărat m-am vaccinat” sau “Adevărat m-am rapelat” cu efectele adverse și secundare aferente.

6. A nu ne pierde simțul umorului. Fără jigniri și fără balacareala este recomandabil ca să ne păstrăm umorul pentru că viața este de multe ori ironică și perioada pandemică ne ia prea mult la mișto. Ar fi păcat ca să nu o luăm și noi de câte ori putem. Har Domnului că avem o capacitate incredibilă de sarcasm și caterincă. Dovada în acest sens este clasa politică pentru că numai de condus România nu este, dar ne oferă glume în fiecare zi. Dumnezeu să-i dea sănătate lui Ion Iliescu așa cum are poporul român.

7. Lista rămâne deschisă și așteaptă și alte metode de supraviețuire dacă tot știm statistica infectarilor din luna august. Poate suntem programați săptămâna viitoare și nu știm. A Te-aI îmbolnăvit? Du te la privat popor român somnambul.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: