Jurnal de habarnism didactic


Pornim aceste file habarniste didactice cu ideea unei pandemii prezente din nou pe plaiurile carpato-dabubiano-pontice. Practic pe măsură ce temperatura coboară sub 30 de grade și intervine răcoarea Covid Vodă se prezintă din nou pe plaiurile noastre.

Fiind și un elev responsabil ia un ghiozdan și începe ca să colinde școlile. Versat deja nu mai ține cont de scenarii, verde, galben și roșu, într-un cuvânt negru. A trecut la un nivel superior ținând cont de incidența pe clasă și în caz extrem de peste 50 % de infectări pe școală. În prima situație dacă elevul respectiv indiferent dacă a frecventat școala sau nu a frecventat, dacă se testează pozitiv toți elevii intra în cadrul învățământului online. Dacă elevul infectat este retestat negativ după opt zile se poate întoarce la școală. În caz contrar toată clasa rămâne acasă timp de 14 zile făcând școala în sistem online. Nu înțeleg de ce trebuie ca să plătească toată clasa pentru un singur elev. Profesorul în această situație nu poate fi infectat cu Covid și continuă munca didactică la alte clase preferabil fizice. Ca să nu pomenim că poate lua contact cu purtătorii bolii care nu sunt infectați cu Covid, dar sunt cărăușii bolii de la un om bolnav la un om sănătos cu o imunitate scăzută și de cele mai multe ori și cu alte afecțiuni cronice. Sunt de fapt teroriști biologici locali care binenteles prin definiție că nu pot fi identificați și pot ca să fie oricine și oriunde. În cazul al doilea dacă se infectează peste 50 % din elevi ceea ce efectiv este un dezastru național toată școala trece în sistem online.

Pentru profesori a apărut soluția salvatoare a vaccinării. Un vaccin care este valabil teoretic șase luni cu posibile efecte secundare adverse în urma căruia te poți infecta cu Covid, dar nu forma gravă. Totuși sunt deja cazuri ale oamenilor infectați și aflați în stare gravă și vaccinați și cu rapel. Având în vedere că sindicatele din învățământ trâmbițeaza că nu pot cadrele didactice ca să fie obligate ca să se vaccineze fără voia lor apar în anumite zone ca să apară interdicții pentru persoanele nevaccinate și prin urmare profesori.

Mai departe în plină perioadă de infectare cu numărul cel mai mare de infectări cu Covid din România unele cercuri politice sau din alt areal încurajează manifestații împotriva interdicțiilor. În aceste condiții parcurile de joacă, trotuarele sau hypermarket-urile, autobuzele sunt pline de oameni nedistantati social și fără măsuri, de multe ori, de igiena sau mască. Astfel pandemia este preluată de la Media Shop cu toate ofertele sau promoțiile aferente de genul “Dar stați! Aceasta nu este tot!”. Ne cuprinde iar groaza de ceea ce mai apare instantaneu pe aceste meleaguri cu incidența de prostie mai mare decât aceea de Covid.

Până când vom înțelege ceva din această perioadă pandemică vor mai trece încă 32 de ani aproape ca de la revoluția din anul 1989 și tot la fel de habarnisti și behaitori fără sens vom fi ca și în acele zile. Cel puțin atunci eram mai entuziasmați și poate mai uniți. Astăzi suntem mai dezbinați ca niciodată și cu 32 de ani mai bătrâni și mascați nu neapărat mai înțelepți.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: