Binele și răul


În perioada actuală ne surprinde binele și suntem obișnuiți cu răul. Pornind din experiența de viață personală suntem dezamăgiți de oameni pentru că așteptăm prea mult de la alte persoane. Urmarea este normală pentru că ei nu răspund pe măsura așteptărilor noastre. Devenim obișnuiți de altfel cu dezamăgiri pentru că le găsim la tot pasul. Răul este astfel foarte des prezent în prea multe evenimente și prea mulți oameni.

În momentul în care cineva se apropie de noi cu intenții bune fugim de acea persoană. Pentru că la noi ca popor “drumul spre iad este pavat cu intenții bune ” și cum nu ne place iadul personal fugim. Totuși atunci nu mai vedem binele care se apropie pentru că avem o bârnă în privire și gânduri. Insistența binelui ne surprinde și ne șochează chiar devenind agresivi. Nu înțelegem de ce nu am fost dezamăgiți încă și persistam în credința întărită că binele pretins este de fapt parșiv sau cu interese ascunse. Conștientizarea adevărului în cazul binelui ne aduce în fața întrebării retorice asupra meritului binelui. Totul începe ca să prindă sens chiar și momentele negative din viața noastră trăite până atunci pentru că ne pregătea de fapt de binele primit. Frecându-ne la ochi acceptăm binele primit ca și pe darul cel mai de preț și-l punem pe un piedestal. Pentru că binele în perioada actuală este cea mai prețioasă comoară atunci când îl primim și mai ales când oferim acest diamant neșlefuit al vieții. Aprecierea binelui de fapt ne face și pe noi mai buni și mai iertători. Dorind o schimbare în bine a lumii în primul rand noi ar fi nevoie ca să fim buni și după aceea lumea noastră bună. Chiar dacă nu primim binele întotdeauna cel puțin sufletul nostru va trăi prin dorința noastră. Și nu ar fi totuși o lume mai frumoasă așa?

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: