Liniștea de duminică


Este liniște de dimineață în oraș și de abia păsările care au rămas pe aici s-au trezit. Murmură a frig și a toamnă și parcă doar aburii mai sunt încă în viața. Rar mai auzim câțiva pași deranjand liniștea matinală natura cu graba sa, venind de departe și plecând departe. Un suier al unei mașini singuratice trece alene pe stradă și parcă iar bate vântul în treacăt aducând vesti despre pustiu. Lătratul unui câine înțeapă atmosfera lăuntrică căutând adăpost printre frunze. Totuși ele se mai revolta în treacăt atunci când vântul are memoria lor în rafale. Un clopot al unei biserici se va auzi peste câteva clipe chemând credincioșii la rugăciune și omenirea va purcede spre sfântul locaș. O plasă rătăcită se mai ivește departe și nici gând ca să deranjeze atmosfera. Doar gândurile a doi îndrăgostiți alină atmosfera și aduc liniștea deplină. Cerșind inimii lor să nu mai aducă numele celuilalt pe buze căci sărutările de aseară au fost prea dulci și îmbrățișarea o miere pentru suflet și sare pentru viață. Poate așa este lăsată viața noastră ca toate cele lumești să fie în clipe de răgaz duminica dimineața și dorul și inima niciodată să nu aibă odihnă. Și Doamne ce viață împlinită au cei care iubesc chiar și himere căci viața așa se trăiește cu iubire de viu și a inimii alegeri sublime.

Totuși sperăm la mai bine și numai rău aduc timpurile noastre. Poate că astăzi chiar și grijile sau stresul ar fi nevoie ca să fie pe pauză și să cunoască pacea. Așa astăzi și mâine și cât mai este viața pe Pământ ca în a șaptea zi de săptămână când încă este liniște și totul are aroma de vise cu ochii deschiși. În veci să fie protejată omenirea de rău și de gânduri zgomotoase!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: