Viața ca o lecție


Viața noastră, oricum este ea, în fiecare zi ne oferă câte o lecție și depinde de fiecare dintre noi dacă suntem capabili ca să învățăm. Așa că poate până la o anumită vârstă putem ca să oferim recomandări:

1. Cel mai important personaj al vieții noastre suntem noi. Din acest motiv nu trăim nicio clipă pentru a impresiona pe alte persoane și nici de a le demonstra ceva celorlalți. Nu este nevoie ca să fim mai buni decât alte persoane și nu intram în competiție cu ele. Singura persoană pe care este nevoie să o impresionam și să-i demonstrăm ceva este propria persoană.

2. Viața noastră nu are nevoie ca să ne raportăm cu ceea ce sunt sau posedă alții. Nici faptul că până la o anumită vârstă nu suntem cine speram să fim sau să avem. Există doar aici și acum și suntem unde trebuie să fim.

3. Persoanelor cu care intram în contact întotdeauna de la zarirea lor este frumos ca să le acordăm un zâmbet. Vorbim cu multe persoane numai că detaliile private le acordăm doar unui număr limitat de persoane demne de toată încrederea. Sufletul nostru nu este nevoie ca să fie cunoscut decât de persoanele statornice.

4. Întotdeauna să fim o persoană autentică atât ca și gândire cât și ca faptă. Să nu pretindem ceea ce nu suntem și să ne apreciem pentru ceea ce suntem. Să fim conștienți că existăm în limita capacităților noastre atât interioare cât și exterioare.

5. Să iubim sincer și devotat, iar persoanelor care ne-au greșit în iubire să le acordăm secretomania. Ceea ce a fost rău să ascundem de lume în negura timpului și întotdeauna față de ceilalți oameni să povestim despre ele sau ei de bine și foarte bine. Din aceste motive să le luăm ca și lecții care erau nevoie ca să se întâmple pentru evoluția noastră individuală.

6. Să nu cerșim niciodată nici prietenia și nici iubirea. În ambele cazuri să lăsăm persoanelor și libertatea și dorința de a ne căuta. În cazul iubirii să arătăm interes pentru nevoile partenerei sau partenerilui, dar fără a renunța la identitatea, plăcerile și visele noastre.

7. Într-o relație de iubire este nevoie mai mult ca să ne jucăm sănătos și să glumim cu partenera decât să fim sobri. Să știm totuși când este nevoie ca să fim serioși, dar să nu abuzam. Mai bine abuzam de glume și comunicare decât de seriozitate.

8. Este normal să ne plângem câteodată sau să greșim, dar să nu facem un obicei din a face aceste lucruri. Nu suntem atotputernici, dar nici mieunatorii de rigoare ai societății. Important este ca să facem diferența dintre aceste momente ale vieții.

9. Să fim consecvenți cu noi înșine și să nu așteptăm miracole financiare. Este răsplătită în majoritatea cazurilor munca și consecvența ei. Să nu uităm niciodată că nu trăim pentru a munci ci muncim ca să trăim. Conducem banii pe care-i avem și nu banii ne conduc pe noi.

10. Să apreciem oamenii după bunătatea sufletului și raționalului lor decât după interes, avut sau funcție. Oamenii demni de încredere se regăsesc în majoritatea cazurilor după partea interioară și nu exterioară.

11. Dacă cineva ne supără cu ceva să-i spunem în momentul în care ne-a supărat și să nu amânăm momentul destăinuirii. Să folosim în acest sens un limbaj frumos și civilizat. Dacă ne va acorda respect și atenția se va corecta. Dacă nu ne acordă aceste lucruri este liber ca să plece. Înainte de acestea să nu schimbăm oamenii ci numai pe noi.

12. În cele din urmă să nu uităm să inspiram și expiram și să ne refugiem de câte ori putem în hobby-urile noastre. Să ne bucurăm de cunoștințe multiple pentru că ele reprezintă valoarea noastră. Să nu uităm de natură, de frumusețea animalelor și de a călători mult. Nu suntem copaci pentru a rămâne în același loc și nici nu avem crengi cu frunze pentru a ține cu forța oamenii care vor să plece. Fiecare dintre noi are nevoie să fie liber în felul său așa cum sunt și celalte persoane.

13. Așa cum viața ne învață în fiecare zi este nevoie ca să ne actualizam și cunoștințele despre viață. Să nu credem vreodată că le știm pe toate lucrurile lumești și de alt fel și să fim modești. Putem învăța oricând de la orice om orice. Din acest motiv este nevoie pentru suflet ca să ne uităm spre cer, iar pentru partea rațională în jos. Să credem în cineva fie chiar și în Dumnezeu. Atitudinea noastră ne poate schimba ziua și viața. Așa că hai să avem grijă de noi și apoi de ceilalți oameni! În continuă actualizare este lista lecțiilor vieții….

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: