Nemulțumirile


Trăim în zilele noastre în perioada nemulțumirii. Epoca pandemică continuă pe același scenariu de anul trecut din aceste vremuri. În perioada lunii octombrie spre sfârșit și începutul lunii noiembrie Covidut o ia razna în România. Ceea ce a adus nou anul acesta în luna octombrie sunt două aspecte. În primul rând uniforma pandemică este însoțită de haosul guvernului sau mai bine zis a lipsei lui. Preluând portofoliul, să nu citim portofelul, guvernului miniștrii interimari conduc, voluntar sau involuntar, haosul pandemic. Primul ministru Dacian Cioloș împreună cu guvernul său nu a întrunit votul Parlamentului. Practic corupția și interesele personale sau ale partidelor, fiecare separat, sunt mult mai importante decât infectații și morții pandemici. În aceste condiții președintele oamenilor politici și a smenarilor, căci al românilor nu este, Klaus Johannis a decis oprirea școlilor și impunerea unor restricții împotriva nevaccinatilor. Dacă cumva este asemănătoare povestea cu Adolf Hitler cu ura împotriva evreilor cu ura împotriva nevaccinatilor nu ne chiar mirăm. Ceea ce surprinde este faptul că populația vaccinata inclusiv crede că pandemia mai există la noi și prin urmare restricțiile din cauza nevaccinatilor. De parcă nu și vaccinații se infectează, dar cu o formă mai ușoară în majoritatea cazurilor de Covid. Oricum este o boală și fiecare persoană are dreptul de a decide pentru ea dacă se vaccinează sau nu se vaccinează.

Mai mult trecem toți elevii în mijlocul semestrului în vacanță, iar profesorii teoretic în concediu. Două săptămâni trecem în partea dezinteresului ca apoi să îngrășăm porcul de Crăciun cu cârnați și tobă până în ziua de 24 ianuarie a anului viitor. Cu alte cuvinte mult urâta școala online nu se va întoarce decât atunci când se încheie termenul de vacanță școlară generală într-un posibil sistem hibrid. Binenteles că mai sunt și alte variante în cazul unui nou ministru al educației demn de a se băga în seamă cu alte idei proaste. Practic zilele de vacanta puteau ca să fie înlocuite cu ore online și nu se crea din nou haosul școlar.

De parcă toate acestea nu sunt de ajuns și electricitatea sau gazul se scumpesc îngrozitor, iar preturile produselor cresc treptat și pe nesimțite. În această ordine de idei de “scapă cine mai poate ” nu ne mai mirăm ca sunt atât mulți oamenii mascați de gânduri bune și optimiste. Speranța nu ar trebui ca să ne dispară, dar în condițiile actuale va avea prețul ei. În cele din urmă ne rămâne doar rugăciunea și adaptarea la ceea ce va urma, iar de bine nici vremea de afară nu se anunță. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: