În dimineața aceasta…


În dimineața aceasta plouă liniștit sau agitat pentru alte persoane. Pământul este udat de sus cu gânduri de îngrijorare sau cu o binecuvântare în funcție de starea fiecăruia dintre noi. Printre frunzele care încep ca să plângă ascunzând asfaltul cutreiera pașii umani pentru a-și cunoaște ziua. Vom avea un banal cotidian mânat de incertitudini aspre sau picăturile de ploaie zâmbesc ascuns aducând miracole nebănuite încă. Mai trec și câinii liberi care-și duc stăpânii cu botnite și în lesă care parcă se ascund de a mai întâlni alți oameni. Vântul mai bate a pustiu, cu toate că lumea este grăbită ducând cu ei o frică tăcută simțită printre porii agitației mașinilor care încep să se aglomereze. Dorind să ajungă toate mai repede la destinație creează ambuteiaje și vorbe dulci despre sfinți sau mame claxonate se aud în treacăt peste oameni. Cerșind o clipă umană toți se transformă în zgomot care va mai ține câteva ore până când totul revine într-un ciudat tablou de plimbareti sau doar cu călători aflați prin urbe. Rochiile înflorate învăluie atmosfera mascată de o liniște necunoscută care devine agresivă mai mult din privire.

Precum ziua vrea ca să înceapă totul poate să fie senin într-o zi tomnatica de ploaie sau să bata un vânt rece prin suflet la fiecare dintre noi așa cum este scris destinul. Dacă l-am mai putea alege am fi departe în altă stare, dar așa suntem în a doua zi din săptămână aștept ceva de bine și antrenându-ne pentru o zi grea sau ușoară în funcție de atitudine. Să fie precum vrea Cel de Sus pentru noi păcătoșii!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: