O scrisoare de la un câine


Viața mea probabil o să dureze între 10 și 15 ani. Orice despărțire de tine va fi dureroasă: amintește-ți asta înainte să mă iei. Dă-mi timp să înțeleg ce vrei de la mine. Pune-ți încrederea în mine – este esențială pentru starea mea de bine. Să nu te superi pe mine mult timp și să nu mă închizi ca pedeapsă. Tu ai munca ta, divertisment și pe prietenii tăi. Eu te am doar pe tine. Vorbește cu mine uneori. Chiar dacă nu înțeleg cuvintele tale, îți înțeleg vocea atunci când îmi vorbești. Fii conștient de faptul că nu voi uita niciodată felul în care te porți cu mine. Amintește-ți înainte să mă lovești că am dinți care te-ar putea răni cu ușurință, dar aleg să nu te mușc pentru că te iubesc.

Înainte să mă cerți că sunt necooperant, încăpățânat sau leneș, întreabă-te dacă ceva mă deranjează. Poate că am mâncat ceva ce mi-a făcut rău, sau am stat prea mult afară, sau inima mea devine prea bătrână și slabă. Să ai grijă de mine când îmbătrânesc; și tu vei îmbătrâni. Vino cu mine în călătoriile dificile. Nu spune niciodată: ′′Nu suport să-l privesc așa′′ sau ′′ Sper să moară în absența mea.” Totul îmi este mai ușor dacă ești acolo, chiar și moartea mea e mai ușoară dacă te am alături.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: