Viața


Într-un an de pandemie de Coronavirus îmi dau seama că viața este foarte fragilă. După tot ceea ce este în mass-media ar trebui să mulțumim bunului Dumnezeu că nu am murit încă. Dacă acum un an de zile murea o persoană era plâns de cunoscuți și necunoscuți la masa pentru pomana mortului. În zilele acestea moartea este de multe ori mai obișnuită decât viața. Ajung să mă întreb și astăzi: m-am trezit, am alergat și nu a mai murit nimeni încă? Mă scuzați totuși nu este ora 13 încă. După cinci ani de la Colectiv tot numere ale unei statistici suntem. Viața în România nu contează decât pentru un calcul și cifre turnate opiniei publice dornice de senzațional și puse pe ceartă. Până la urmă din tot maraitul și latratul virtual nu a rămas nimic. Expresia populară “ce i-ai zis-o ” este prezentă și cearta o va câștiga cel care tasteaza mai repede. Nu vorbim de a respecta regulile gramaticale ci de viteza percutiei virtuale.
Până la urmă degeaba vrem să schimbăm ceva în această țară dacă nu suntem uniți și nu punem bazele unei opinii publice cu o mentalitate productivă. Putem să ieșim în stradă de o mie de ori și nu vom obține nimic cu această mentalitate. Felicitări celor care mai ies în stradă și au primit amenzi pentru combaterea bolii Coronavirus. Ar trebui să fim mândri de ei mai ales că și-au fixat locația, au etichetat prieteni și au pus și un live că ei sunt acolo. Chiar a-ți schimbat ceva în România. Stați liniștiți că nu a-ți fost singurii. Și restul suntem doar câini care numai latră virtual că de mușcat nu mușcăm decât verbal pe cineva….

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: