Punctele de vedere


În momentul în care un om din presă vede prima imagine titrează “Știre bomba! Un câine feroce cu o cruzime incredibilă a atacat o oaie. Revenim după o scurtă pauză cu detaliile înfiorătoare ale tragediei!”. După o pauză publicitara omul de presă, nu folosim jurnalist pentru că este o presă amatoare, dă legătura în teritoriu unui om scos de la cearta cea mai cruntă cu oamenii de acolo sau posibil dupa câteva show-uri de motivație de la bar. Urmează povestea tragediei care a avut loc în comuna X de pe raza județului Y, să nu credem că toate se întâmplă numai în Moldova, dintr-o zonă oarecare din România. Colegul de presă ia un interviu ciobanului pentru a relata incredibilă agresiune a câinelui binenteles după întrebări și răspunsuri dinainte stabilite. Mai departe se găsește un martor ocular pentru că este posibil ca urletul berbecului să nu fie suficient de dramatic. După terminarea reportajului în studioul televiziunii se dezbate o oră sau două despre faptul ilicit cum a ajuns câinele paznic al turmei, despre familia lui și despre situația traumatizanta din viața oii. Vor interveni în direct psihologi, polițiști și binenteles Zeul oilor, Gigi Becali. Cel puțin oile mai au ceva inteligență față de berbecul sau catarul din Pipera.

În cea de a doua imagine în majoritatea cazurilor este adevărul. Despre medici, polițiști, profesori și exemplele pot continua se va scoate întotdeauna partea negativă pentru că audiența preferă scandalul. Dacă noi care suntem audiența nu ne-am uita la asemenea povești nici adevărul nu ar mai fi de cele mai multe ori trunchiat în interesul scandalului și lovirii în bugetari sau orice și oricine din România. În mare măsură așa este și în viață condamnăm și judecam după aparențe fără să ne intereseze profunzimea lucrurilor sau înțelegerea lor și a contextului din care fac parte. Oricum ar fi puterea ne aparține!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: