Jurnal pandemic online


Dis de dimineață, când luna este încă pe cer, se trezește un profesor pentru a realiza cursuri online. După savurarea cafelei făcută în grabă începe munca. La ora 8 începe prima oră de curs pregătită în prealabil cu schițe, filmuleț și curiozități. Prezența elevilor este covârșitoare în număr de trei indivizi. Școala cere transmiterea în direct a orelor însă profesorul are probleme în a se conecta la aplicație. Are instalate pe telefonul propriu încă două aplicații perfect funcționale. Școala însă lucrează cu a treia aplicație. După postarea în grupul de whatsapp începe de la ora 9 următoarea oră. Profesorul entuziast “hai că acum va merge ” este dezamăgit din nou. Aplicația școlii nu funcționează, iar pe messenger când sună se vede pe grupul claselor ” nu vă aud ” , ” nu pot să vă văd ” , “nu mă pot conecta ” și alte lucruri. De asemenea fișele de lucru, filmulețul este trimis pe grup. Și mai urmează în curând încă o oră poate mai teribilă.
Nu sunt eu cel descris ca și trăiri și senzații în cele două ore de viață ale zilei de joi prezente. Personal îmi convine că nu mă deplasez în frig sau ceață, dar senzația că pierd vremea nu cred că se poate lua. Poate că sunt și alți profesori în aceeași stare inertă și presupusă de mercenari. Când mă gândesc că acum trebuia să am o pauză de o oră și apoi să le povestesc elevilor de marii greci antici. Deci vă rog frumos nu îmi dați bani, sporuri și confort. Atât vreau un saculet cu o carte și ceva de ale gurii că eu plec din pandemie. Acolo poate simt ceva din frumusețea lumii că aici sunt dezumanizat și mă simt neputincios..

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: