Povestea omului de zăpadă


Într-o iarnă friguroasă ,un copil a avut ideea să așeze trei bulgări mari de zăpadă unul peste celălalt în grădina din spatele casei.In joacă i a pus bulgarului mai mic ochi din cărbune și nas dintr-un morcov. Pe inserat copilul a intrat în casă.

Zâna Iarna care colinda lumea s a gândit să i dea
viață. Când s a așternut liniștea din pădure două căprioare au coborât și au început să scormonească zăpada în căutare de mâncare.Omul cel alb s a gândit să le ofere nasul său cel roșu. Cât a fost noaptea de lungă ,omul de nea a făcut cadouri celor din jur.
Pentru bunătatea lui, Zâna Iarna s a gândit să i ofere un dar special: dragostea tuturor copiilor.

La sfârșitul secolului al XV-LEA ,Intr o biografie a lui Michelangelo se vorbea și despre oamenii de zăpadă ,iar mai târziu însuși Shakespeare aduce in discuție aceste personaje in piesa de teatru Richard al II-lea.
S a aflat că, începând din anii 1800,omul de zăpadă a început să semnifice elemente pozitive ale anotimpului rece , devenind astăzi un simbol al iernii ,dar și a celebrelor și așteptate vacanțe de iarnă.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: