Ideologia socială “alții sunt de vină “


O societate este guvernată pe mai multe ideologii de funcționare. Aceste idei sociale pot ca să fie sănătoase sau nesănătoase în funcție de educația, percepția și analiza sau sinteza indivizilor care fac parte din societate. Binenteles că ideologia socială este pusă în funcțiune și de principiile de funcționare a societății. Pe limbajul popular din România a se înțelege bârfa.

În acest sens locuitorii din România percep aspectele negative ale societății, hoția, corupția împreună cu șpaga, promovarea pe sistemul de cunoștințe și prietenii, mai mult sau mai puțin mafiote, făcute numai de alte persoane și foarte rar de noi. Clasa politică face toate aspectele ilegale și noi suntem doar victimele ei. Întocmai ca și Iisus Hristos noi nu facem nimic negativ ci doar alții. Dacă avem intenția ca să se schimbe ceva în România haideți ca să ne dăm seama că partea politică din anul 2021 acum douăzeci de ani era anonimă întocmai ca și noi acum. Ajungem la întrebarea simplă: ce și cine i-a promovat? Un răspuns simplu provenit din ideologia “alții sunt de vină ” că S.R.I. , a se citi Securitatea, prin tentaculele ei. Ceea ce nu precizăm însă că a urcat pe treptele ideologiei și a principiilor sociale create de societatea din care, că vrem sau nu vrem, facem parte.

Necrezand că această afirmație este adevărată și înjurând și jignind persoana care afirmă aceste aspecte haideți să facem un experiment. La locul nostru de muncă, oriunde este el, să fim responsabili, serioși și șefii să promoveze oamenii în funcție în funcție de criteriile mai sus amintite, seriozitate și hărnicie. Fără pupincurism, relații de rudenie și prietenii ci doar aceste idei de performanță. Dacă avem copii la școală să-i spunem că numai învățând, chiar dacă nu este premiant, va putea ca să răzbată în viață fără a pune sub semnul întrebării competența cadrelor didactice sau a școlii în general. Practic să fie înzestrat și cu “cei șapte ani de acasă “. Oriunde mergem, la doctor, poliție sau orice problemă avem să nu mai dăm șpagă sau mită și să fim corecți sau cinstiți chiar dacă nu ne vede cineva ca să ne acorde un premiu. În momentul în care mergem pe stradă să nu mai aruncăm gunoaie și să nu mai așteptăm ca statul să ne asigure curățenia sau orice altceva ci să facem noi toate aceste aspecte. Să avem răbdare și calm în trafic, magazine sau oriunde umblăm. De asemenea să nu ne mai uităm atât de mult la televizor la toate poveștile posibile și să citim cât de mult putem și să preluăm ceea ce vine din străinătate bun și nu totul la grămadă. Nu în ultimul rând să nu toleram încălcarea legalității și să ne scoatem din dicționar cuvinte ca “nu merită ” sau “nu are rost “. Din acest motiv să nu mai cultivăm tot timpul principiul bârfei, invidiei, răului și să facem de câte ori putem bine. Dacă suntem în imposibilitatea de a face bine cel puțin să nu facem rău.

Binenteles că sunt mult mai multe aspecte care le putem face pentru că de fapt schimbarea pe care vrem ca să o vedem în România pornește în primul rând de la noi, oamenii simpli. Fără a trăi într-o lume ideală dacă pornim schimbarea noastră ca indivizi s-ar putea ca și ceilalți să ne urmeze. Pentru că situația din România înainte de toate am creat-o noi și tot noi trebuie să o schimbăm dacă vrem ca să trăim mai bine și să nu mai fim la coada Europei și la cheremul marilor puteri. Având părere proastă despre noi și ceilalți vor avea părere proastă despre noi ca și locuitori. Țară frumoasă avem, locuitori cu potențial de a trăi mai bine pot să fie și mai lipsește dorința de a ne îmbunătăți viața treptat și cu răbdare indiferent de smenarii politici. Cel puțin avem o șansă de a face aceste lucruri dacă nu pentru noi cel puțin pentru urmașii noștri. Puterea ne aparține și numai este nevoie ca să o luăm!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: