Nostalgia copilăriei


La doi ani distanță de când m-am născut mi-am trimis copilăria ca să se bucure de viață. A înțeles scopul ei și iarna a ieșit afară ca să se bucure de zăpadă. Încă de la prima ninsoare o sărbătorea ieșind cu sania pe derdeluș prinzând-o noaptea plină de zăpadă. Întâlnindu-se cu alte copilării se bulgărea urandu-i iernii bine ai venit. În special când venea sărbătorea Crăciunului o întâmpina cu dulciuri și portocale. Pentru această ocazie și într-un cor de colinde impodobea bradul cu o imensă bucurie. Fiind bună la suflet colinda și alți oameni fiind răsplătită cu covrigi și nuci. Atunci când se încălzea pe afară o trimiteam după păpădii făcându-și o coronița. Alerga de dimineață până seara după fluturi și păsări bucurându-se și la școală de noi cunoștințe. Vara fiind mai leneșă continuându-și alergarea am trimis-o la scăldat. Presarea existența sa cu toate fructele și jocurile vieții sale. Toamna o intristam ducând-o după castane, struguri și gutui, iar iarna viața ei continua cu zăpadă și derdeluș.

Într-o zi mi-am chemat copilăria și bucurându-ma i-am spus că vreau ca să fiu mare. Întristata și-a luat jucăriile și entuziasmul și a plecat în ținuturi și timpuri de care acum îmi este drag ca să-mi amintesc. Pe măsură ce anii au trecut tot am mai vrut ca să o aduc înapoi, chiar și pentru o zi, însă nici măcar zilele acestea nu mai vrea ca să se întoarcă. Eu însă tot mai sper ca până la sfârșitul vieții să se înduioșeze de viața de adult plină de griji și nevoi și să întoarcă chiar și pentru scurt timp. Până atunci mă bucur oricând de glasurile voioase ale altor copilării a unor oameni care vreau ca să crească mari.

Eu cel puțin mai ales în perioada Crăciunului vreau ca să fiu iar mic…

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: