Deficiențele masculine


În eterna discuție dintre femei și bărbați haideți să argumentam faptul de ofertă într-o relație. Cu alte cuvinte dacă așa ca bărbați criticăm femeile să ne gândim la ceea ce criticăm și la ceea ce avem de adus bun într-o relație.

În primul rând criticăm femeile pentru că dispare termenul de gospodină și apare termenul de persoană care comandă mâncare sau care dorește ieșiri la restaurant. Mai departe nu admitem faptul că au personalitate și le vrem la cratiță. De asemenea spunem că le plac oamenii care au bani și le pot duce în călătorii sau la shopping. Nu în ultimul că au fițe și că sunt infidele. Exemplele pot continua numai că nu am cunoscut toate femeile. Atunci ajungem la acea parte care nu sunt în acest fel descrise. Mai sunt femei care, chiar dacă nu le-am descoperit nu înseamnă că nu există, sunt gospodine, cuminți, inteligente, cu personalitate, fidele, au banii lor și-și calculează banii fără a-i cheltui inutil, fidele și autentice. Acestor femei noi ca bărbați ce avem să le oferim?

Ca un eventual răspuns haideți să ne uităm sincer în oglinda și să ne comparăm puțin cu bărbații de acum patruzeci de ani. Bărbații care nu purtau haine mulate, nu se duceau la cosmetică sau pedichiura și manichiură și erau curajoși, asumați, responsabili. Într-un cuvânt erau maturi la vârsta de 30 de ani având capacitatea de a fi stâlpii unei case. Știau să schimbe un bec, să repare ceea ce strica într-o casă, să facă și mâncare sau să mai ducă gunoiul câteodată și să mai bată un cui. Nu în ultimul rând să desfășoare un program de muncă, să facă și lecții cu copiii, eventual să mai citească o carte și să fie și o persoană informată. De asemenea se îmbrăcau ca și bărbați în costum și la cravată frumos călcate și aranjate.

În acest demers nu ne-am propus să idealizam generația de bărbați de acum patruzeci de ani sau să idealizam cerințele femeilor. Vechiul proverb popular cu “nu există pădure fără uscăciuni” este valabil atât în partea femeilor, dar și a bărbaților. Ca bărbați dacă vrem femei bune va fi nevoie ca să aducem toate aceste aspecte într-o relație cu ele. Cu alte cuvinte nu vom putea cere femei gospodine, inteligente, nematerialiste, de încredere, fidele dacă noi nu oferim calitățile generațiilor mai vechi. De acolo ne vom pune problema abuzului emoțional și dacă relația ne aduce bine și dacă o putem duce la nivelul următor. Atât timp însă cât femeile ajung ca să facă munca bărbaților devenind stâlpii casei care ar fi nevoie să fie susținuți de un bărbat și noi ca bărbați avem expresii ca nu am chef, îmi este lene, m-am săturat și ne plângem toată ziua să nu ne așteptăm la ceva bun de la femei. Nici noi nu suntem bebeluși și nici ele nu au nevoie de noi în acest fel. Așa că dacă vrem femei cu calități mai multe decât defecte și noi la rândul nostru trebuie să fim mai mult cu calități masculine decât cu defecte feminine. Cel puțin așa nu vom mai fi în criză de identitate feminina și masculină și neschimbandu-se rolurile ca societate vom deveni mai statornici și consecvenți. În gândirea retrogada sau de secolul XXI pentru că avem și aici de ales în privința feminității și masculinității. Cine are ochii să citească și să mediteze asupra acestor fapte ale vieții!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: