Tradiții de sărbători autohtone și contemporane


Din cadrul tradițiilor de sărbători prezentăm programul “Înainte cu cinci zile aveam 3 sau 4 kilograme mai puțin “. Cuprinde o teribilă deformare a realității prin intermediul unei oglinzi fiind și imagini care pot dăuna emoțional. Ingredientele sale s-au realizat prin infulecarea a orice se poate cumpăra comestibil în câteva zile mai ales că magazinele au fost închise timp de ceva mai mult de 24 de ore. A cuprins mai multe etape. Prima denumită și “Nu pune mâna este pentru musafiri ” a fost înfăptuita până după prima zi de Crăciun. A doua etapă denumită și “Mâncați tot că se strică ” a urmat din a doua zi de Crăciun și este încă în desfășurare.

Programul tradițional sau cum mai este denumit “nu ești om dacă nu mănânci până îți vine să explodezi ” mai are o ultimă perioadă prin săvârșirea Revelionului. Este o perioadă complicată, dar trebuie dusă la bun sfârșit prin infulecare a orice va fi comestibil încălcând ora tradițională 6 p.m. . Durează până în dimineața primei zile din noul an care nu are voie să ne găsească decât rotofei și cu șunci depuse pe toate părțile corpului.

În ceea ce priveşte partea bahica susținătorii programului tradițional încă din a treia zi de Crăciun sunt susținuți de zeama de varză, castraveți și zeci de mii de regrete. În a doua etapă încă din prima zi de anul nou vor fi însoțiți în demersul lor de dureri de cap, înjurături aduse asupra lui Bachus, senzații de răutate și jurăminte solemne împotriva zeului consumului de băuturi alcoolice. Ideologia acestor zile este denumită “Odată în an sunt sărbători și este păcat de Dumnezeu ca să nu ajungi la SMURD “.

În încheiere vă urăm cât mai puține daune emoționale și de siluetă în perioada sărbătorilor și putere de muncă și răbdare antrenorilor de fitness după ziua de 1 ianuarie!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: