Ziua unui cuvânt


Ieri a fost ziua sărbătorii unui cuvânt. Practic dacă am trăi într-o lume a petrecerii cuvintelor ar fi trebuit să-l spunem toți, unii către ceilalți. Numai că de multe ori este atât de greu de spus dacă nu chiar imposibil. Totuși sunt oameni printre noi care folosesc acest cuvânt în momentul în care primesc ceva la magazin sau se face un serviciu pentru ei, însă nu avem obiceiul de a spune cuvântul persoanelor cu care intram în contact.

În ziua de 11 ianuarie a fost sărbătorit cuvântul MULȚUMESC. Într-adevăr față de persoanele cu care intram în contact, în special persoanelor dragi nu le spunem acest cuvânt. Ar fi nevoie ca să ne gândim bine când a fost ultima dată când unei persoane i-am spus “Îți mulțumesc”. Să mulțumim că fac parte din viața noastră și că ne fac câteodată să râdem. Chiar și persoanelor care ne-au făcut să plângem ar fi nevoie să le spunem cuvântul de apreciere pentru că altfel nu am fi știut cât de puternici suntem când ne-am revenit. Din păcate nici oamenilor cu care am dialogat, chiar și aceia mai apropiati și acum din diferite motive nu mai fac parte din viața noastră ar fi frumos să le spunem mulțumesc. Ce păcat că pe persoanele care se înstrăinează nu le putem petrece pe drumul despărțirii ca atunci când ar pleca în alt oraș sau țară. Să le îmbrățișam sincer, să le mulțumim pentru tot ceea ce am trăit cu ele și să le urăm “Drum bun!”.

Neputând să spunem cuvântul “mulțumesc” dăm senzația că nu apreciem suficient persoanele respective. Mai mult nici nu le îmbrățișam prea des crezând că sunt eterne. Încercăm să le apreciem în felul nostru numai că acest cuvânt parcă nu ne iese. Parcă totuși ar fi nevoie să facem un antrenament mulțumind câteodată persoanelor dragi pentru că într-o zi o să spunem “Am apreciat atât de mult persoana respectivă și nici măcar nu i-am spus. Am crezut că știa “.

Oamenii, chiar dacă vrem, nu sunt cititori ai gândurilor noastre și de cele mai multe ori doar presupun intențiile noastre. Sunt momente în care și noi avem nevoie de cuvântul MULȚUMESC așa cum au nevoie și alți oameni. Cel mai simplu ar fi ca să facem noi primul pas căci altfel ne vom trezi cu foarte multe cuvinte de apreciere nespuse. Dacă nu le spunem prea des s-ar putea să nu ne convină nici ceea ce avem în viață oricât este și să le pierdem și pe acelea. Și atunci ne vom trezi cu regrete, frustrări și vom avea o minte de pe urmă asupra vieții care nu ne va mai folosi la prea multe lucruri..

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

5 thoughts on “Ziua unui cuvânt

 1. Eu îți mulțumesc pentru postările tale de aici. Scrii texte plăcute, unele dătătoare de emoție, altele amuzante, toate cu un anume miez.
  Gânduri bune, inspirație și zile frumoase!

  Liked by 1 person

  1. Îți mulțumesc mult pentru aprecieri! Și tu postezi sensibilitate și emoție. Așa că le apreciez că sunt pe gustul meu și iți mulțumesc pentru ele. Am impresia că ești o fată 😁😁😁

   Liked by 1 person

   1. Îmi pare bine de cunoștiință. Eu sunt un Paul Ovidiu deci bărbat. Sper ca să ai toate lucrurile de care are nevoie sufletul tău. Spor și inspirație la scris!

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: