Reacția noastră


Când în viața noastră în fața agitației avem această atitudine vom trăi mult mai bine. Adoptând o reacție calmă, degajata și indiferenta în fața urletelor vom fi la un nivel superior. Vom spune că nu se poate sau că nu putem fi impasibili atunci când urletele se declanșează. Cu puțin exercițiu ne vom da seama că totuși putem să fim așa pentru că nu merită ca negativismul exterior să ne cuprindă și pe noi. Într-adevăr este o muncă pe care este nevoie să o ducem în fiecare zi. Rezultatele însă nu ne vor dezamăgi. Vom decide astfel luptele care merită să fie duse, oamenii cărora le permitem să ne încarce cu energia lor precum și cu ce ne ocupăm timpul și energia noastră. În caz contrar ne vom trezi obosiți, fără chef și cu atitudinea de parcă toate problemele noastre s-au adunat în sufletul nostru. Ca să nu mai scoatem în evidență ce gânduri vom avea dacă vom lăsa orice formă de negativism să ne conducă viața. O atitudine indiferenta și optimistă este mai recomandabila decât una preocupată și încărcată cu tot ceea ce este în jurul nostru și mai ales a persoanelor din mediul unde ne desfasuram viața.

Așa că nu sunt atât de importante evenimentele din viața noastră cât reacția noastră asupra lor. Dacă avem o atitudine ca a maimuței din poză putem ca să avem o viață mai degajata și mai senină. Puterea este întotdeauna a noastră!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: