Zăpada


Printre fulgi de zăpadă și mii de luminițe covorul alb al iernii încet și ușor se așează. Îngerii se bat astfel cu ale lor pernițe îmbrăcând pământul cu un veșmânt întins. Spre bucuria copiilor care se bulgăresc temeinic în chicotelile glumețe departe de o lume care este înmărmurita. Ea cerșește glasuri tot mai vesele și doar fulgii de zăpadă s-au conformat dorinței și cad tot mai des și mai grăsuți ca aspect. Pufosenia venită din prea înaltul cerului este o dezmierdare pentru animalele care poartă a lor hăinuțe pe drumurile curioase. Tot cercetează pământul pentru a vedea unde a dispărut culoarea sa neagră. Descoperă numai albul care a alungat vremelnic înghețul și frigul pornit dintr-o parte senină a cerului plin de stele.

Astăzi deja este liniște și zăpada încet îngheață pentru a se transforma într-o lucioasă cale. Bucuria copiilor va aluneca pesemne cautând motive pentru a se auzi veselia. Zâmbetele și chicotelile se vor mai auzi și astăzi printre câteva sănii pornite fiind și infofolite pentru a se proteja de frig. Adulții doar fac urme adânci în zăpada așternuta cautându-si drumul spre calea agitată. Încet ei se afundă în drumul plin de gânduri nemaiobservand decât aceia sensibili că poate și astăzi va mai ninge.

În restul existenței umane vremelnice va veni iar o seară și o nouă dimineață. Doar câteva triluri anunță că natura nu este moartă ci numai amortita. Poate așa sunt și oamenii împreună cu ale lor gânduri și senzații jucăușe. La orizont a apărut un soare cariat cu ale lui raze vestind că întunericul nu este etern și că mai există și lumină. Așa cum a mai fost, este și va mai fi și în lumea oamenilor precum și ale celorlalte vietăți.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: