Cultul animalelor


Povestea câinilor din Turcia din iarna anului 2017 încă impresionează și în ziua de astăzi. Câini, care în condiții de frig și de căderi masive de zăpadă sunt adăpostiți în mall-uri fiind acoperiți cu pături și cu mâncarea asigurată. Toate acestea au fost realizate cu sprijinul voluntarilor. Oricum este imposibil de crezut că iubirea și protejarea câinilor în condiții grele s-a oprit atunci. Poate ar fi nevoie ca să menționăm și cultul pisicilor prezent în Turcia. Prezentarea în imagini și în clipuri filmate a pisicilor care se plimba lejere pe stradă și au asigurată mâncare sau un adăpost în caz de vreme nefavorabilă este un fapt deja distribuit pe multe căi.

Ca români confruntați cu realitatea animalelor în fiecare zi tindem să rămânem mirați și impresionați de grija care o au unele popoare de animale. În România cu toate legile de protecție a animalelor în condiții de temperaturi de -11 grade sau mai scăzute și loviți de căderi de zăpadă în momentul în care vedem câini sau pisici nu renunțăm la alungarea lor. Singura lor dorință este de a avea un loc cald și hrană. Nu renunțăm la pietre, la abandonarea lor sau la dorința de a nu le steriliza. Adoptăm un animal și când ne plictisim de el îl aruncăm ca pe o măsea stricată într-un loc pustiu. Pentru a nu spune că toată povestea iubirii animalelor o postam pe Facebook și apoi le distrugem sufletele. Nu ne dăm seama sau poate că nu ne interesează că și animalele asemenea oamenilor pot să intre în depresie din cauza abandonului. Dacă aș putea la ceea ce înseamnă unii oameni și eu i-aș mârâi, lătra și chiar mușca. Numai că ele întotdeauna pot ca să ne dea lecții de viață despre ceea ce înseamnă relația cu puii lor și tot ceea ce înseamnă protecția lor. Având în vedere că abandonam bebeluși sau vindem copii de ce să ne mai mire că tratam atât de parșiv și crud animalele?

Este greu de înțeles cum putem să importăm aproape toate lucrurile din afara țării și ne încăpățânam să nu vrem să aducem în România și partea bună de acolo printre care și cultul pentru animale. Avem loc pentru toate telenovelele turcești, dar nu avem loc în viața noastră de câini, pisici sau alte animale și le chinuim.

În aceste condiții ne mai mirăm că suntem în coada lumii din toate punctele de vedere mai ales în ceea ce privesc acelea bune? Ceea ce este cel mai grav este că considerăm că este un motiv de mândrie în a fi în acest fel. Așa oameni, așa politicieni, așa soartă!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: