Fiecare om din lumea aceasta are dreptul de a fi iubit


Dreptul de a fi iubit este cuprins în Constituția fiecărei țări și în “Declarația Universală a Drepturilor omului ” adoptată și acceptată de fiecare stat membru al “Organizației Națiunilor Unite”. Totuși existând și cadrul legal de ce refuzăm să fim iubiți? Ne cramponam în relații care ne fac rău și aceia care reușesc să iasă din ele afirmă că “eu nu o să mai iubesc pe nimeni “.

Refuzăm acest drept de a fi iubit pentru că societatea noastră ne spune că dacă am împlinit 40, 50 sau 60 de ani noi nu mai avem dreptul de a iubi și a fi iubiți. Tocmai aici în această perioadă a vieții am putea ca să iubim mai frumos și mai sănătos datorită experienței noastre acumulate din viață. Dacă știm ceea ce nu a fost bine până atunci putem forma relații fără a ne condamna singuri la singurătate. Indiferent de ceea ce am trăit până atunci, că am fost buni sau mai puțin buni, dacă ne promovăm mai mult calitățile decât defectele cineva tot se va îndrăgosti de noi. Ar fi nevoie ca să renunțăm la fițele sau la propriile noastre piedici pe care ni le punem de genul “am copil, am o vârstă, nu merit să fiu iubit ” sau alte lucruri de genul acesta. Iubirea nu ține cont de condiții sau de alte aspecte. Într-adevăr statutul social ne poate împiedica ca să avem o iubire sănătoasă, dar cu atenție, respect, conexiune, comunicare și reușită în a evolua putem ca să depășim și aceste obstacole. De îndrăgostit ne putem îndrăgosti de orice chip sau trup frumos, dar de iubit iubim doar sufletul.

De asemenea sufletul nostru decide fără voia rațiunii noastre de cine ne îndrăgostim pentru că de fapt satisface o nevoie a noastră. Așa cum avem nevoie de hrană, apă, toaletă, sex așa și sufletul nostru are nevoie de iubire. În acest sens caută sensul și frumosul vieții și fără iubire nu are șanse ca să le găsească. Tot din aceste motive sufletul ne știe și calitățile noastre și cere ca să fim iubiți și să iubim. Lucrurile materiale le putem acumula, însă nu avem nici măcar o împlinire sau satisfacție dacă nu iubim și nu ni ne răspunde cu același sentiment. Căutăm, atunci când ne condamnăm la singurătate, toate substituentele pentru a ne proteja de iubire. Într-adevăr iubirea poate să fie și suferință, însă iubirea sănătoasă are în majoritatea timpului ei sentimentul de a fi stăpânii lumii.

Până la urmă fiecare dintre noi decide în privința satisfacerii dreptului și a nevoii de a fi iubit. Numai că fiecare om, așa cum este femeie sau bărbat, cu calități și defecte merită ca să fie iubit. În lumea aceasta fiecare inimă a fiecărui om are un întreg care se caută încă dinainte de a se naște. Depinde de noi ca să ne găsim fiecare pe al nostru sau a noastră iubire, indiferent dacă mai credem în destin sau nu credem. Puterea de a iubi și a fi iubiți este în întregime a noastră și este chiar la îndemâna fiecăruia dintre noi!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

2 thoughts on “Fiecare om din lumea aceasta are dreptul de a fi iubit

  1. Interesant! Știam că se luptă comunitatea LGBT pentru iubire și înscrierea ei în constituție , cel puțin pe toate gardurile erau menționate astea. Spre rușinea mea niciodată nu am citit integral Constituția dar clar devine o propunere stabilă pentru lista de lectură

    Liked by 1 person

    1. Nici eu nu am citit integral Constituția, dar știu că minorii au dreptul de a fi crescuți într-un mediu în care să fie iubiți și protejați. Plus că adulții au dreptul de a-și căuta fericirea așa că de ce nu ar avea și dreptul de a iubi și a fi iubiți indiferent de vârstă și respectul aspectelor?

      Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: