Atunci când toată lumea este îngrijorată


Atunci când lumea din jurul nostru este îngrijorată ar fi mai mult decât frumos să dăruim o îmbrățișare. Ea să cuprindă și cuvinte, dar să fie și mută. Pentru că dacă îmbrățișam sincer și fără pretenții oamenii vor începe ca să mai zâmbească. O glumă, un cuvânt de încurajare sau o poveste de redare a încrederii în ei sunt mai mult decât recomandabile în vremurile în care ba ne infectam, ba ne ataca rușii sau se scumpesc toate produsele în jur.

Istoria ne învață că omenirea a trecut peste multe boli în trecut și dacă rușii vor ajunge iar pe aici vor ocupa doar punctele strategice dorind schimbarea unui așa zis regim. Având în vedere facturile și corupția sau hoția din fruntea statului poate chiar vor ajunge ca să ne facă un serviciu. Oricum suntem nemulțumiți și dezgustați de ei. Mai mult locuitorii aceștia din România, fie că sunt români, unguri sau rromi, au o capacitate incredibilă de a se adapta la orice în viață chiar și la ruși. Cu haz de necaz și cu mișto vom ajunge ca să dezasamblam tancurile sau avioanele rusești vânzând totul la bucata prin piețele de vechituri occidentale. Pentru a nu spune ce experiență imensă avem în a vinde combustibil. Întotdeauna se găsește un băiat care să comercializeze tot ceea ce aduc rușii și să le vândă la “negru” fără intenții și tendințe rasiste. Poporul de aici va putea da lecții oricând de supraviețuire pentru că nu numai vinde orice, dar este și foarte amabil și primitor. Pentru a nu spune că armata rusă nu mai este aceea plină de vodcă și de atrocități din al doilea război mondial. Chiar și gloanțele le vom vinde oricui se va găsi pe versurile unor manele. Vom întâmpina cotropitorii tradițional cu pâine și sare dându-le și pământ și apă dacă va fi nevoie. Într-un fel suntem și demotizați și lipsiți de un ideal anume în săptămânile lungi de luni până vineri și în supărarea de duminică seară. În privința facturilor am putea să spunem că intotdeauna vom găsi un miracol de a le plăti și “de a face economie”.

Așa că dacă ne facem griji de ceva anume, chiar și pentru o boală, țara aceasta are un istoric teribil de a trece și peste infectări, războaie și condiții de viață grele. Pentru că stă în gena și în sângele locuitorilor acestei țări de a trăi cu greul. Practic nu putem spune că ceva este ușor în țara noastră și de aceea știm ca să supraviețuim în orice condiții.

Ar fi nevoie ca să fim în zilele acestea și căutători de momente și lucruri frumoase în viața noastră. Nu este nevoie ca să cautăm prea departe pentru că tot în noi le vom găsi. Important este ca să putem și să vrem să le scoatem la suprafață în funcție de ceea ce știm. Cam așa suntem noi de când ne știm, supraviețuitori și prieteni cu caterinca și cu greul, dar întotdeauna oameni care știu și pot ca să se furișeze în istorie înainte. Mai mult nici nu vrem și chiar ne mulțumim cu prea puțin având în vedere capacitățile noastre. Puterea oricum este în noi!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: