Adoptarea unui animal


În momentul în care adoptăm un animal este nevoie ca să avem în vedere mai multe chestiuni înainte de a face acest lucru. În primul rând trebuie să avem clar stabilit faptul dacă ne asumăm o viață pentru o perioadă nedeterminată sau este doar un moft. În al doilea, foarte des răspândit, în situația în care creează un disconfort imediat ne gândim ca să-l abandonam. Când vrem ca să adoptăm un câine, o pisică, un hamster sau orice alt animal ar fi frumos să fim foarte bine informați în privința traiului în comun cu animalul și a nevoilor respectivului animal. În spațiul virtual putem găsi multe informații în acest sens cât și despre hrană sau în unele cazuri plimbarea respectivului animal. Binenteles că intervin și alte aspecte în privința vieții sale. De asemenea este recomandabila sterilizarea pisicilor sau chiar și a altor animale dacă nu avem spațiu pentru a crește puiuții. Este dreptul fiecărei persoane de a crește puiuții în scopul de a-i vinde și poate este chiar lăudabil.

În aceste condiții trecând peste valul de entuziasm și de atracție față de animale conștientizând că este o viață este recomandabil ca să facem și un contract de adopție. Un aspect foarte important este și acela a cipului și înregistrarea din punct de vedere medical a animalului. Observarea sănătății sale psihice și fizice ne ajută ca să prevenim eventualele boli și chiar moartea animalului de companie. Pentru că asumându-ne o viață a unui animal avem și obligația de a avea grijă de nevoile sale și de a-i asigura un mediu propice pentru dezvoltarea sa în condiții optime. Satisfacțiile sunt pe măsură sau chiar ne depășesc așteptările prin frumusețea, jocurile și chiar personalitatea lor. Atașamentul, starea de bine și multe alte minunății le depășesc de cele mai multe ori pe acelea ale oamenilor. Numai că este nevoie ca să fim suficient de responsabili în privința vieții lor. Tocmai pentru a le avea cât mai mult timp alături de noi și a le trata întocmai ca ceea ce ajung ca să devină și anume un alt membru al familiei noastre.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: