Despre relațiile cu ceilalți oameni


“Omul care nu mai împărtăşeşte cu tine ceea ce gândeşte, ce simte, ceea ce trăieşte, deja a renunţat să-i mai pese de tine….
Omul care nu se lasă găsit, nu merită să fie căutat. Cine te ignoră, nu pune preţ pe ceea ce simţi. Nu încerca să vezi pe cineva, care nu dorește să se lase văzut, pentru că nu poți obliga pe nimeni să-ţi ofere bucăţele sufletului său. Nimic durabil nu se întemeiază pe indiferenţă. Nimic bun nu iasă din constrângere şi obligaţie. Nici iubirea, nici prietenia, nici inima, nimic nu poate fi oferit cu forţa. Lăsaţi-le oamenilor libertatea să vă caute, să vă accepte, să vă iubească sau nu… Dacă le pasă, ei singuri vor dori să fie în preajma voastră. Am învăţat că nu poţi să schimbi sentimentele cuiva, impunându-ţi voinţa.Tot ce poţi să faci este să-ţi schimbi tu atitudinea, să priveşti altfel lucrurile.
Să iubiţi oamenii pentru care sunteţi o prioritate , să vă înconjuraţi de oameni care vă preţuiesc şi vă sunt aproape, indiferent de greşeli!” sunt vorbele paginii virtuale a unui înțelept “Nebun Ciudat”. Unde nu există respect, atenție și mai ales stare de bine nu suntem copaci pentru a fi țintuiti în relații care ne fac rău. Ne asumăm viața și devenind și responsabili sau maturi facem pasul spre bine. Nu spune nimeni că este ușor, dar este mult mai recomandabil ca să iubești frumos decât să accepți răul sub tot felul de pretexte. Ceea ce nu vindecăm în urma răului involuntar transmitem celorlalți oameni. De aceea este bine ca să cautăm frumosul din oameni și a găsi doar acei oameni alături de care putem construi relații frumoase bazate pe fundațiile echilibrate ale stimei de sine. În rest este doar psado-masochism fără tenta erotică a cuvântului.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: