De-ale carnavalului politic


Conu Caragiale ar fi mândru de noi dacă ar mai trăi și în ziua de astăzi pentru că ar avea subiecte despre politică în fiecare zi. Numai că proștii din operele marelui scriitor ar fi cu mult ca și grad de inteligență peste deștepții din ziua de astăzi. Pentru a compara în această idee să punem în balanță pe Farfuridi și Branzovenescu și pe întreg Parlamentul României actuale. Într-adevăr sunt acei oameni care teoretic fiind aleșii noștri prin vot dorm, votează legi prin ridicarea mâinii printr-un dispozitiv special construit și se ceartă.

Păstrând vorba populară “Țara arde și babele se piaptănă” în cazul de față mai mult moși, acum două zile, spre fericirea televiziunilor politice, a izbucnit cică un nou scandal în cadrul ședinței Parlamentului. George Simion, președintele AUR, nu citiți haur, i s-a adresat ministrului Energiei, Virgil Popescu în momentul în care ultimul era tras la răspundere în fața parlamentarilor cu un comportament jignitor. Cu alte cuvinte George Simion l-a numit pe ministrul Energiei, se citește și sinistrul, cu apelativul “hoț”. Vizibil deranjat ministrul Virgil Popescu i-a răspuns gingaș “prostule”. După aceea scandalul a continuat cu George Simion care, fiind fără mască s-a apropiat până când erau față în față cele două persoane. Întâlnirea dintre cele două persoane, Hoțul cu Prostul care sunt mai mult decât sincere de altfel, este și în atenția justiției din cauza plângerii penale depusă împotriva lui George Simion. În cazul în care va fi la rândul său ministru George Simion va fi încă un ministru cu dosar penal. Această acțiune nu ar trebui să ne surprindă cât timp, pe lângă dosare penale se și plătesc bani grei pentru portofoliul de ministru. Având în vedere că George Simion instiga oamenii ca să nu se vaccineze el însuși fiind vaccinat și la alte manifestații desfășurate împotriva restricțiilor covidiene într-o perioadă în care distanțarea socială este recomandată deja ar fi trebuit să fie cazuri penale. Cum nu trăim într-o țară în care justiția să fie independenta și corectă ne așteptăm ca și Gabriel Simion să primească o pedeapsă penală cu suspendare continuându-și mascarada politică.

Scandalul politic nu ar mai trebui ca să ne surprindă ci devine șocant că acești indivizi intra în atenția mass-mediei din România. Ceea ce din nou nu ar fi chiar atât de deosebit dacă nu ar promova scandalul și știrile bombe fără număr. Intenția lui George Simion este foarte clara în a se face cunoscut pentru ca partidul său să obțină capital politic pe principiul românesc “na, ce i-a zis-o”. Cu cât este mai vocal ca și persoană și duce o revoltă a sa cu atât va obține mai multe voturi din partea oamenilor cu drept de vot. Numai că va depinde de noi să încurajăm o opoziție de genul cocalar și scandal ca George Simion sau persoane pline de experiență în domeniul lor de activitate. Ne interesează partea vocală de cum știe să se certe sau să vorbească sau cineva care este expert și urmează vorba populară “tace și face” ? Oricare ne-ar fi decizia consecințele numai noi oamenii de rând le plătim cu vârf și îndesat. Puterea în aparență în politică ne aparține căci în realitate am cedat-o demult și acum doar urmărim spectacolul. Așa că haideți să ne cumpărăm și pop corn ca să urmărim filmul băieților veseli cu ochii albaștri “Sărăcia cruntă și corupția din România ” și cu George Simion printre protagoniști. Vizionare plăcută somnoros popor român!

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: