O imagine cât o mie de cuvinte


“Imaginea este a unui băiat chinez Wang Fuman.
Acum doi ani ,publicul era încântat de o fotografie făcută de un profesor al unei școli.Ca să ia examenul a mers 5km în brumă ,la o temperatura de – 9° într o geacă ușoară și fără căciulă.
Părul și sprâncenele îi erau înghețate,iar obrajii erau roșu aprins de la frig.Nu avea încălzire acasă și la școală elevii stăteau îmbrăcați cu hainele de exterior.
Wang își dorea o educație pentru că era singura cale de a scăpa de sărăcie.La examen copilul a obținut 99 de puncte dintr o 100.
După ce profesorul i a făcut o poză și a postat o online , povestea elevului i au impresionat pe oameni ” scrie pe o pagină Facebook de curiozități.

Poza aceasta ar fi nevoie ca să ne ridice mai multe întrebări. Câți dintre noi apreciem ceea ce avem? Prea puțin dintre noi apreciem că avem condițiile minime de trai, un acoperiș deasupra capului și căldură în casă. Faptul că putem trăi în condiții normale și că avem accesul la o educație plătită de un stat român așa cum este el de hot și sugrumator de taxe și impozite. Cărțile sunt mai la îndemână decât credem și este nevoie doar ca să le deschidem pentru a ne forma propriile păreri sau convingeri în privința a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și în lume. O poveste a unui copil care a vrut ca să scape de sărăcie numai prin intermediul școlii este o situație de viață care ar trebui să ne facă să gândim la cuvintele de apreciere și la dorința de a cunoaște mai multe despre viață. Poate așa învățăm și cum să devenim bogați și în a fi mai buni unii cu ceilalți și mai ales cu noi.

Surse: pagina Facebook “Mistere și curiozități”

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: