Lecția lupului


~Am avut parte de o vânătoare cât se poate de reuşită, am găsit cu uşurinţă ascunzişul lupilor. Lupoaica am împuşcat-o pe loc cu arma mea de vânătoare, iar câinele meu a omorât doi pui de-ai săi.
~Pe când mă lăudam eu soţiei cu vânatul meu, s-a auzit din depărtare un urlet de lup neobişnuit. În el simţeam durere şi dor. În dimineaţa următoare, cu toate că m-am sculat destul de greu, un zgomot din curte m-a trezit şi am ieşit în grabă. Un tablou groaznic s-a arătat înaintea ochilor mei: în faţa casei mele stătea un lup mare.
~Câinele era în lanţ şi lanţul scurt. Mă îndoiesc că ar fi ajutat cu ceva dacă era mai lung. Lângă lup era fiica mea şi se juca cu coada lupului. Nu o puteam ajuta cu nimic în acel moment, iar ea, fiind mică, nu înţelegea ce primejdie o pândeşte. Mi-am încrucişat privirea cu a lupului. Am ştiut atunci că era capul familiei de lupi pe care o omorâsem cu o zi în urmă.
~Abia mi-am auzit glasul când am şoptit: „Nu-mi atinge fiica, mai bine omoară-mă pe mine!”. Ochii mi s-au umplut de lacrimi, iar fiica m-a întrebat: „Tati, ce ai păţit?”, a lăsat coada lupului şi a alergat înspre mine. Am strâns-o în braţe, iar lupul a plecat lăsându-ne în pace.
~Nu mi-a făcut rău mie sau copilului meu, cu toate că eu i-am pricinuit durere şi suferinţă omorându-i întreaga familie. El s-a răzbunat. S-a răzbunat fără vărsare de sânge. Mi-a arătat că e mai puternic decât oamenii. (Preluare internet)

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: