20 martie- Ziua fericirii


Teoretic astăzi în mediul virtual circulă vorba că astăzi ar fi ziua fericirii. La un simplu gând astăzi sărbătorim scopul întregii vieți și a anume de a ne căuta fericirea. Numai că pe acest drum nu există un bilet cumpărat de la ghișeu a cărui drum cunoaștem destinația. Pentru a nu scrie că nici măcar nu știm cum arată. Aceste motive sunt pentru că fericirea este simțită și de multe ori se referă la părțile simple ale vieții. Detaliile din momentul în care ne trezim fiind recunoscători că suntem în viață, că respirăm, auzim, vedem, mirosim și mai ales simțim. Faptul că persoanele apropiate sunt sănătoase este un motiv de fericire. De asemenea că putem munci și avem posibilitatea de a agonisi pentru că vorba populară spune că “banii nu aduc fericirea” , dar și completează că nu banii sunt cei mai importanți când muncim și că este nevoie de ei pentru a face toate lucrurile pe care le dorim. Completarea ar fi “banii nu aduc fericirea, dar nici fericirea fără bani nu se poate” este cât se poate de reală.

Nu în ultimul rând fericirea noastră este condiționată de iubire. Iubirea față de divinitate și față de o fiinţă de care inima noastră se îndrăgostește și pe care rațiunea o iubește. Dorind să fim fericiți este nevoie ca să acceptăm doar relațiile sănătoase care ne aduc o stare de fericire și care se construiesc din detaliile vieții în fiecare zi. Cuprind atenție, respect, comunicare, conexiune, lucruri în comun, același nivel financiar și aceeași percepție asupra scopurilor vieții și a oamenilor. Ușor de scris și greu, dar nu imposibil de făcut. Toate acestea pot fi oferite atunci când ne iubim și suntem fericiți și în privința propriei persoane. Mai departe fericirea nu este egoistă sau invidioasa și categoric nu este uman ca să fim fericiți dacă facem rău. Chiar și când trecem și prin momente mai grele este recomandabil ca să nu uităm de sufletul nostru și de tăria noastră interioară pentru a ne croi propriul Rai. Ceea ce definește în cele din urmă viața sunt chiar momentele în care am iubit, râs și chiar plâns întocmai pentru a zâmbi din nou. Așa că dacă vrem ca să fim amintiți întotdeauna pe oriunde ajungem este ca să încercăm ca să facem bine și să contribuim măcar puțin la fericirea locului respectiv. La final, așa cum se obișnuiește singura urare care o putem scrie este de a încerca să fim fericiți așa cum putem și știm și să contribuim și la fericirea celorlalți așa ca pe măsura capacității și posibilității noastre nu numai astăzi ci în fiecare zi.

Published by PaulOvi

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: