







Palatul Culturii din Târgu Mureș nu e numai o lucrare reprezentativă a stilului Art Nouveau local și din Ungaria, ci constituie o valoare de nivel european în cadrul moștenirii arhitecturii acestui stil nou.
Proiectanții Palatului, arhitecții budapestani Marcell Komor și Dezső Jakab au fost membri ai vieții arhitecturale pulsând de viață de la cumpăna dintre veacuri. Au fost ridicate două clădiri proiectate de Biroul Komor și Jakab care şi astăzi definesc în mod decisiv identitatea orașului Târgu Mureș. Este vorba de Primărie (1905–1908) și de Palatul Culturii (1908–1913).
Programul iconografic și decorarea exterioară și interioară au fost înainte de toate rezultatul muncii membrilor Coloniei artistice de la Gödöllő (Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Sidló Ferenc etc.).
Perla Palatului, Sala oglinzilor, este situată la etajul întâi. Cele douăsprezece vitralii de o valoare supremă au fost realizate în atelierul lui Róth Miksa în 1913 conform desenelor lui Toroczkai Wigand Ede și Nagy Șandor.
Toate biletele includ acces la următoarele săli ale Palatului Culturii: Sala mare, Holul și scările, Sala Mică, Sala Oglinzilor, Sala Bernády, Sala Dandea, Sala Secession, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Clasică Maghiară, Galeria Ion Vlasiu și expozițiile temporare. Pentru a avea acces în Palatul Culturii este nevoie să cumpărați și un bilet de intrare în valoare pentru adulți de 16 lei.