Blog

Eu

Povestea de pe o insulă

A fost o data o insula unde locuiau: Fericirea, Tristetea, Constiinta si multe altele printre care si Dragostea. Intr-o zi s-a anuntat ca insula se va scufunda, asa ca toti au inceput sa-si repare barcile si au plecat cat mai repede. Dragostea a ramas ultima. Ea a perseverat pana in ultimul moment. Cand insula eraContinue reading “Povestea de pe o insulă”

Meditația de seară

Seara pe măsură ce avansează orele parcă se așterne liniștea. De la un televizor o voce asurzitoare trâmbițeaza aceleași probleme: prețul energiei electrice, numărul infectarilor și povestea lui Putin. În aceste condiții nu mă mir că sunt oameni care devin agresivi și o iau razna pe ulei de cocos. Găsim aceste povești din spatele uneiContinue reading “Meditația de seară”

La mulți ani Florin Piersic!

Astăzi este ziua în care Florin Piersic s-a născut în anul 1936 în orașul Cluj-Napoca. Actor în foarte multe filme, în special în rolul binecunoscut ca Margelatul, Haiducii lui Șapte cai sau Harap Alb, dar și în 1220 de piese de teatru rămâne o figură emblematică a cinematografiei și teatrului românesc. Înainte de toate însăContinue reading “La mulți ani Florin Piersic!”

Ce a învățat lumea din cadrul Holocaustului ?

Pentru a înțelege această crimă împotriva umanității, dacă există cumva un cuvânt al răului absolut ca să poată fi definit , vom încerca să facem un exercițiu de imaginație. Să presupunem astfel că într-o zi auzim la radio sau în mass-media de un lider, aflat în altă țară, care spune ne urăște etnia. Încet începeContinue reading “Ce a învățat lumea din cadrul Holocaustului ?”

O nostalgie ceaușista pe valuri pandemice și rusești

Faptul că astăzi unor tineri li se spune că a existat un lider comunist, Nicolae Ceaușescu, în care trăiau oamenii bine ar trebui să ne dea tuturor de gândit în privința pseudodemocratiei din care am făcut parte în ultimii 32 de ani. Totuși…iată câteva lucruri de ştiut despre Nicolae Ceauşescu. Nicolae Ceauşescu s-a născut laContinue reading “O nostalgie ceaușista pe valuri pandemice și rusești”

Fiecare om din lumea aceasta are dreptul de a fi iubit

Dreptul de a fi iubit este cuprins în Constituția fiecărei țări și în “Declarația Universală a Drepturilor omului ” adoptată și acceptată de fiecare stat membru al “Organizației Națiunilor Unite”. Totuși existând și cadrul legal de ce refuzăm să fim iubiți? Ne cramponam în relații care ne fac rău și aceia care reușesc să iasăContinue reading “Fiecare om din lumea aceasta are dreptul de a fi iubit”

Himera sufletului meu

Prin perdelele de aburi care se desprind din pământ pașii avansează treptat și temători. Se pun unul lângă celălalt la întâlnirea cu gheața și parcă aburii încă există fiind persistenti. Câteodată doar creanga se mișcă anunțând că pe aici există și viață și în același timp mister. În rest totul este alb părând încleștat nedorindContinue reading “Himera sufletului meu”

A sta cu părinții

În momentul în care la vârsta de 40 de ani spunem că stăm cu părinții deja parcă declanșam o părere proastă. Anumite persoane ne consideră că nu suntem independenți sau descurcăreți din punct de vedere financiar. Mai mult nu prezentăm încredere unui partener pentru că nu ne respectăm suficient. Suntem văzuți ca un gen deContinue reading “A sta cu părinții”

Măsurile de apărare a românilor împotriva rușilor (pamflet)

Având în vedere amenințările Rusiei în privința României considerăm că țara noastră este pregătită în cazul unei invazii rusești. Din acest motiv clasa politică este deja preocupată pentru a lua măsuri pentru ca românii să facă față pericolului. În acest sens s-au trimis croitori pentru ca măsurile uniformelor rusești atunci când vor fi staționate aiciContinue reading “Măsurile de apărare a românilor împotriva rușilor (pamflet)”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggers like this: